UTBILDNING

ATT FÖREBYGGA sEXUELLA TRAKASSERIER & övERGREPP

Under sommaren 2017 startade vi upp VÅGA initiativet då vi såg för många evenemang där det uppkom problem men personalen inte hade verktygen för att förebygga och förhindra dem. Sedan dess har vi genomfört en studie där vi fick in flera hundra ideer och scenarion på situationer som vi baserade vår utbildning på.


Tillsammans med samarbetspartners som har lång erfarenhenhet av jämställdhetsarbete, forskare vid Lunds & Malmös universitet samt drivna problemlösare har vi utvecklat en certifieringsprocess. Vi har även fått hjälp av tillståndsenheten, polismyndigheten och jurister för att säkerställa att utbildningen är så holistisk som möjligt och ska utgå ifrån den existerande lagstiftningen.


Utbildningen bygger på ett långsiktigt samarbete där vi med hjälp av praktiska verkyg och metoder hjälper organisationer att förhindra och hantera olika situationer av sexuella trakasserier & övergrepp.


Vi tror på att vi tillsammans kan göra skillnad på riktigt, en förändring som kommer gynna alla delar av verksamheten. En bättre arbetsmiljö, mer öppet och inkluderande för besökare som kan ha kul utan att bli utsatta. Det bidrar till en mer hållbar och långsiktig verksamhet som kan visa för sina medarbetare och besökarna att de förstår utmaningen och gör vad de kan för att skapa en förändring. 


VÅGA arbetar med olika uppdrag från komplett certifieringspaket till hjälp inför/under genomförelse av evenemanget.

Vi erbjuder skräddarsydda paket och verktyg efter era individuella behov.


Vill du veta mer eller fråga efter en offert?

Hör av dig till: Utbildning@vaga.nu eller använd formuläret till vänster.

VI HJÄLPS ÅT FÖR ATT GÖRA UTELIVET EN PLATS FÖR ALLA, DÄR ALLA RESPEKTERAS OCH KAN HA KUL! GÅ MED I RÖRELSEN NU! #VÅGATILLSAMMANS