blI VÅGA-CERTIFIERAD!

Lär er iDENTIFIERA, HANTERA OCH FÖREBYGGA SEXUELLA TRAKASSERIER & ÖVERGREPP

Bakgrund


Vi är många som älskar att dansa, gå ut och ha en riktigt kul kväll med vänner på de fantastiska klubbarna i Sverige. Ändå är det någonting som skaver. Det finns något där som är fel, rentav farligt.

Att bli tafsad på, hotad eller till och med misshandlad och våldtagen är dessvärre händelser många som någon gång deltagit i Sveriges nöjesliv fått erfara. Det är VÅGA:s ambition att förändra den utsatthet många upplever under sina utekvällar genom förebyggande insatser. Det gör vi genom ett samarbete med arrangörer och klubbvärdar. För en fantastisk arbetsplats men även en tillflykt där nya vänskaper och kärlek kan uppstå.

”… jag blir tafsad på och killen kallar mig hora och jävla fitta, sekunden efter svingar han en knytnäve mot mig.”

”Att bli inträngd av kille på toan när man står i kö.”

”… vakten vägrade ge tillbaka mitt leg om jag inte pussade honom på kinden”


Vill ni säkerställa ett ovan upplevelser inte sker på er klubb, bar, konsert eller evenemang? Hör av er för ett förutsättningslöst möte så pratar vi om hur vi kan hjälpa er verksamhet med att förebygga sexuella trakasserier.Utbildning


Vi på VÅGA erbjuder en utbildning till dig som är arrangör i nöjeslivet, det vill säga festivaler, klubb- och eventbranschen. Utbildningen leder till en certifiering som visar att ni som arrangörer gör vad ni kan för att förhindra och hantera situationer av sexuella trakasserier och övergrepp. VÅGA:s certifiering siktar på att bli en branschstandard. Tillsammans med er kan vi göra skillnad på riktigt, en märkbar förändring som kommer gynna alla delar av er verksamhet. Det skapar bland annat en bättre arbetsmiljö och en tryggare upplevelse för era gäster.


VÅGA:s utbildning bygger på över 500 autentiska case som berör besökare, personal och ledning. Vi hjälper er med praktiska, tydliga, pragmatiska, konkreta verktyg och metoder för att uppnå målen. Att bli VÅGA-certifierad visar att ni som arrangörer tar ansvar för att minska och motverka sexualbrott och trakasserier samt ser till att era kunder och besökare ska kunna känna sig trygga i er miljö. På så sätt stärks även ert varumärke. VÅGA arbetar med olika uppdrag från komplett certifieringspaket till hjälp inför/under genomförsel av evenemanget - allt utifrån era unika behov. Det finns ingen anledning för att inte agera mot sexuella övergrepp och trakasserier, var en del av lösningen. Det tjänar alla på.


Vi har även mottagit hjälp av tillståndsenheten, polismyndigheten och jurister för att säkerställa att utbildningen är holistisk och utgår ifrån den existerande lagstiftningen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utbildningens innehåll i urval:


- Redogörelse för varför VÅGA behövs och hur det gynnar er.

- Genomgång av vad sexualbrott är och vilka lagar som gäller.

- Certifieringen och vad den innebär.

- Policyunderlag, antingen hjälper vi er att ta fram ett eller så uppdaterar vi ert nuvarande.

- Upprättande av kommunikationsplan.

- Rollspel, diskussioner och workshop.

- Praktiska verktyg och metoder och analys för att identifiera, hantera och förebygga brott och otrygga situationer.


Vill ni säkerställa att er klubb, bar eller evenemang -personal kan förebygga och hantera trakasserier? Det är klart ni vill. Boka VÅGA:s utbildning NU!

Boka förutsättningslöst möte på tlfn: 0732629751, info@vaga.nu eller nedan

VI HJÄLPS ÅT FÖR ATT GÖRA UTELIVET EN PLATS FÖR ALLA, DÄR ALLA RESPEKTERAS OCH KAN HA KUL! GÅ MED I RÖRELSEN NU! #VÅGATILLSAMMANS